1033BA
AMSTERDAM
tel. 020-4922066

S.V. De Meteoor 45+1 – GeuzenMiddenmeer 45+2 (0-5) 1-5

Na de kansloze 0-4 oorwassing van vorige week tegen OSV 45+1 traden de mannen zaterdag op sportpark Tuindorp Oostzaan aan tegen rode lantaarndrager de Meteoor 45+1. De laagst geplaatste tegenstander kwam na alle malheur als geroepen. Eerder dit seizoen kregen de Tuindorp Oostzaners met 3-1 een veeg uit de pan en ook vandaag had GeuzenMiddenmeer geen kind aan de uiterst zwakke tegenstander. In een opwindend half uur declasseerden de bezoekers met vijf treffers hun tegenstander en namen voldoende afstand om de tweede helft te overleven. De meeste waardering ging uit naar de hardwerkende Jeroen de Roo, die weer langzaam terugkeert in zijn oude vorm.

Compleet

Voor het eerst dit seizoen waren de Watergraafsmeerders bijna compleet aanwezig. Alleen Jap Verburg had de pech dat hij in quarantaine thuis moest blijven vanwege een coronabesmetting bij een van zijn dochters. Toch kon coach Mustapha Mouzouni niet over de voltallige selectie beschikken. Ton Cusell is nog herstellende van een ziekenhuisopname en Jörgen Rietveld van een ribblessure. Met de sterkst denkbare opstelling begon GeuzenMiddenmeer aan de wedstrijd.

Spot

Vanaf het eerste fluitsignaal startte Jörgen Rietveld met de nodige bijtende spot en vermaakte zich kostelijk met de capriolen op het veld. Hij riep regelmatig verslaggeven Cees Neering toe vooral dit en dat in het verslag te zetten. De lange man gaf in repliek aan dat zijn kleine notitieblokje daar geen ruimte voor bood.

Beste kans de Meteoor

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Het eerste kwartier werd er over en weer afgetast en waren er goede kansen voor GeuzenMiddenmeer. Na een interceptie van Yves Groenewoud kwam de bal net te laat bij Jeroen de Roo die daardoor buitenspel stond. Ook profiteerde de Roo niet van een cadeautje van de keeper, met een leeg doel voor zich schoot hij de bal naast. “Een Bergkamp momentje” mompelde hij. Toen grensrechter Cees Neering de vlag omhoogstak en de scheidsrechter het niet gelijk in de smiezen had riep coach Mustapha Mouzouni met flink stemgeluid “buitenspel”, waarop de scheidsrechter naar de zijkant kwam en Cees Neering vroeg niet meer te roepen. De grensrechter verklikte de coach en na een korte preek kon de wedstrijd verder. De Meteoor profiteerde van alle consternatie met een fraaie aanval over rechts. Uit de indraaiende voorzet kopte de spits de bal rakelings over het doel.

Half uur powerplay

Na die kans zakte de Meteoor helemaal weg en begon GeuzenMiddenmeer aan een potje powerplay. De een na de andere aanval volgde en al snel stond de 0-1 op het scorebord. Er was wel een dood spelmoment voor nodig en als zo vaak was Frits Brinkman via een corner de aangever. De matig ingeschoten bal werd door enkele spelers half geraakt en belandde voor de voeten van Jeroen de Roo die met een fraaie schuiver de keeper passeerde. De aanvalsgolven bleven doorgaan en er kwam een beste kans uit voort voor Alfred Niehaus die de bal uit een fraaie voorzet van Jeroen de Roo via de keeper over het doel zag verdwijnen. “Ik blijf een verdedigende middenvelder en de bal kwam net iets achter mij” verontschuldigde hij zich na de enorme misser. Ton Cusell zag tot groot leedvermaak hoeveel moeite zijn maatje Frits Brinkman had met het nemen van corners. “Ze zouden net als bij de pupillen, op basis van je bejaarde leeftijd, de bal vanaf de rand van het strafschopgebied moeten laten trappen” gniffelde hij langs de lijn richting Jörgen Rietveld.

Frits Brinkman verloochende die stelling, maar had daarbij wel enorm veel mazzel bij een indraaiende corner. De bal glipte langs diverse spelers en schampte de bil van een verdediger, waardoor de keeper de bal al half grabbelend in het doel zag verdwijnen. Het had zomaar 0-3 kunnen staan als Yves Groenewoud de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo niet gretig naast het doel had geschoten. Even later stond de spits wel aan de basis van de 0-3. Het doelpunt kwam voort uit misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, waarbij Yves Groenewoud de combinatie zocht met Herbert Dorhout. Zijn schot werd nog gekeerd en in de rebound opgepikt door Jeroen de Roo die de bal op zijn beurt voorgaf op de vrijstaande Jeroen van der Meer. Met een eenvoudige schuiver was het raak. In de laatste vijf minuten van de eerste helft haalde Yves Groenewoud toch zijn gram. Eerst scoorde hij met een bekeken schot langs de keeper uit een dieptepas van Frits Brinkman en in de laatste minuut voor rust kopte hij de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo hard tegen de touwen.

Wissels

Niemand had te klagen in de rust en de Watergraafsmeerders konden met een gerust hart uitkijken naar het vervolg van de wedstrijd. Het trio Wim de Hair, Henk Prins en Simon Pen verscheen op het veld. Ook de Meteoor bracht nieuwe spelers in, waaronder een snelle rechtsbuiten en een nieuwe spits. De Meteoor werd door de invallers gevaarlijker wat al snel resulteerde in een rakelings schot voorlangs het doel. In de 55e minuut was het wel raak. Dit keer kon Henk Prins zijn snelle tegenstander niet bijhouden. Met een fraaie indraaiende voorzet bediende hij een mee opgekomen Meteoraan die vervolgens hard raak schoot 1-5.

Slapstick

Na dat doelpunt daalde het niveau van de wedstrijd tot een soort slapstick met kansen over en weer. Doelman Kees Steeman had het vooral druk met het ophalen van afzwaaiers en aan de ander kant van het veld werd de een na de andere kans om zeep geholpen. Jeroen de Roo kon niet scoren toen hij alleen de diepte in werd gestuurd en de bal naast schoot. Dat deed Yves Groenewoud hem even later na. Alfred Niehaus maakte het nog bonter en schoot de bal in vrijstaande positie uit een fraaie voorzet van Jeroen de Roo over het doel. Kees Steeman voorkwam met een spectaculaire redding een blamage voor GeuzenMiddenmeer. Een tweede tegentreffer kon echt niet, want en daar was iedereen het na afloop over eens, deze wedstrijd had echt met dubbele cijfers gewonnen moeten worden en zeker niet in 2-5 moeten eindigen.

Ouderwets Amsterdams

De noord Amsterdamse clubs ademen nog echt de Mokumse sfeer uit. Een vriendelijke dame achter de bar die de mannen voorziet van een natje en een droogje en een gezellig muziekje met de nodige decibellen, waardoor je elkaar schreeuwend, of in het oor moet toespreken. De mannen vonden het maar wat gezellig en naar gelang de derde helft vorderde stond de tafel vol met leeggedronken bierflesjes. Ton Cusell had het zeker naar zijn zin en was blij weer onder zijn voetbalvrienden te zijn. Ondanks dat de derde helft naar de tegenstander ging vertrokken de mannen met een voldaan gevoel naar huis.

zaterdag 12 februari 2022

door Cees Neering

Compleet

Spot

Vanaf het eerste fluitsignaal startte Jörgen Rietveld met de nodige bijtende spot en vermaakte zich kostelijk met de capriolen op het veld. Hij riep regelmatig verslaggever Cees Neering toe vooral dit en dat in het verslag te zetten. De lange man gaf in repliek aan dat zijn kleine notitieblokje daar geen ruimte voor bood.

Het duurde even voordat de wedstrijd echt op gang kwam. Het eerste kwartier werd er over en weer afgetast en waren er goede kansen voor GeuzenMiddenmeer. Na een interceptie van Yves Groenewoud kwam de bal net te laat bij Jeroen de Roo die daardoor buitenspel stond. Ook profiteerde de Roo niet van een cadeautje van de keeper, met een leeg doel voor zich schoot hij de bal naast. “Een Bergkamp momentje” mompelde hij. Toen grensrechter Cees Neering de vlag omhoogstak en de scheidsrechter het niet gelijk in de smiezen had, riep coach Mustapha Mouzouni met flink stemgeluid “buitenspel”, waarop de scheidsrechter naar de zijkant kwam en Cees Neering vroeg niet meer te roepen. De grensrechter verklikte de coach en na een korte preek kon de wedstrijd verder. De Meteoor profiteerde van alle consternatie met een fraaie aanval over rechts. Uit de indraaiende voorzet kopte de spits de bal rakelings over het doel.

Na die kans zakte de Meteoor helemaal weg en begon GeuzenMiddenmeer aan een potje powerplay. De een na de andere aanval volgde en al snel stond de 0-1 op het scorebord. Er was wel een dood spelmoment voor nodig en als zo vaak was Frits Brinkman via een corner de aangever. De matig ingeschoten bal werd door enkele spelers half geraakt en belandde voor de voeten van Jeroen de Roo die met een fraaie schuiver de keeper passeerde. De aanvalsgolven bleven doorgaan en er kwam een beste kans uit voort voor Alfred Niehaus die de bal uit een fraaie voorzet van Jeroen de Roo via de keeper over het doel zag verdwijnen. “Ik blijf een verdedigende middenvelder en de bal kwam net iets achter mij”, verontschuldigde hij zich na de enorme misser. Ton Cusell zag tot groot leedvermaak hoeveel moeite zijn maatje Frits Brinkman had met het nemen van corners. “Ze zouden net als bij de pupillen, op basis van je bejaarde leeftijd, de bal vanaf de rand van het strafschopgebied moeten laten trappen” gniffelde hij langs de lijn richting Jörgen Rietveld.

Frits Brinkman verloochende die stelling, maar had daarbij wel enorm veel mazzel bij een indraaiende corner. De bal glipte langs diverse spelers en schampte de bil van een verdediger, waardoor de keeper de bal al half grabbelend in het doel zag verdwijnen. Het had zomaar 0-3 kunnen staan als Yves Groenewoud de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo niet gretig naast het doel had geschoten. Even later stond de spits wel aan de basis van de 0-3. Het doelpunt kwam voort uit misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd, waarbij Yves Groenewoud de combinatie zocht met Herbert Dorhout. Zijn schot werd nog gekeerd en in de rebound opgepikt door Jeroen de Roo die de bal op zijn beurt voor gaf op de vrijstaande Jeroen van der Meer. Met een eenvoudige schuiver was het raak. In de laatste vijf minuten van de eerste helft haalde Yves Groenewoud toch zijn gram. Eerst scoorde hij met een bekeken schot langs de keeper uit een dieptepas van Frits Brinkman en in de laatste minuut voor rust kopte hij de bal uit een voorzet van Jeroen de Roo hard tegen de touwen.

Wissels

Slapstick

Na dat doelpunt daalde het niveau van de wedstrijd tot een soort slapstick met kansen over en weer. Doelman Kees Steeman had het vooral druk met het ophalen van afzwaaiers en aan de ander kant van het veld werd de een na de andere kans om zeep geholpen. Jeroen de Roo kon niet scoren toen hij alleen de diepte in werd gestuurd en de bal naast schoot. Dat deed Yves Groenewoud hem even later na. Alfred Niehaus maakte het nog bonter en schoot de bal in vrijstaande positie uit een fraaie voorzet van Jeroen de Roo over het doel. Kees Steeman voorkwam met een spectaculaire redding een blamage voor GeuzenMiddenmeer. Een tweede tegentreffer kon echt niet, want, en daar was iedereen het na afloop over eens, deze wedstrijd had echt met dubbele cijfers gewonnen moeten worden en zeker niet in 2-5 moeten eindigen.

De noord Amsterdamse clubs ademen nog echt de Mokumse sfeer uit. Een vriendelijke dame achter de bar die de mannen voorziet van een natje en een droogje en een gezellig muziekje met de nodige decibellen, waardoor je elkaar schreeuwend, of in het oor moet toespreken. De mannen vonden het maar wat gezellig en al naar gelang de derde helft vorderde, stond de tafel vol met leeggedronken bierflesjes. Ton Cusell had het zeker naar zijn zin en was blij weer onder zijn voetbalvrienden te zijn. Ondanks dat de derde helft naar de tegenstander ging, vertrokken de mannen met een voldaan gevoel naar huis.