Facebook Toestaan Niet toestaan

VR 35+ 2 speelt thuis tegen TOS VR 35+ 1: (1-3) 3 – 5

8 september 2021 21:00

Redactie

Op een zinderende bijna gesmolten plastic pampa openen de Geuzen vrouwen de competitie 2021/22 tegen een geduchte tegenstander. De aftrap is historisch in de zin van waar was jij toen er weer voor het eerst werd gevoetbald na de corona lockdown?

Ik zat op een heerlijke stoel naast voormalig top-keeper Roos langs de lijn in de. Blikje cola en zakje chips bij de hand. Deel uitmakend van een uitgebreide fan-community waarover later meer.

Het beginspel was wat zoeken naar de ooit veel bekendere weg. Binnen enkele minuten viel het bevrijdende openingsdoelpunt van de voet van rechtsbuiten Clarie. Je zag ruimte ontstaan en Clarie benutte haar kans en speelde schitterend de TOS verdediging en doelvrouw uit.

Kievitsei
Het openingsdoelpunt is als het vinden van het eerste kievitsei: een gruwelijk tijdverdrijf uit de oude doos, te vergelijken met paaseieren zoeken, waarbij, de naam zegt het al, het ging om het vinden van het eerste kievitsei. Dat werd vervolgens uit het nest geroofd of met nest en al aan de kievitouders onttrokken en aan de koning gepresenteerd. Deze sloeg eerst de hand aan het ei door het tegen het hoofd van de vinder kapot te slaan en vervolgens gulzig leeg te slurpen waarna de vinder met een sigaar en een lintje weer huiswaarts werd gezonden.

Nu droeg Geuzen VR35+ het doelpunt op aan ons koninginnen langs de zijlijn. We hielden de bal heel maar namen wel gretig een slokje cola. Wat een heerlijke wedstrijd. Vrijwel meteen op voorsprong tegen TOS!!

Gouden keeperswissel
TOS ontwaakte met eerst wat schampschoten op doel om daarna genadeloos drie maal toe te slaan zodat de stand bij rust 1-3 was. Limonade en de gouden keeperswissel tijdens rust. Het takenpakket van Roos en mij breidde zich allengs uit van consumerend kijker met distributie van de overgebleven limonade, afvalinzameling en het overnemen van de telefonische weekenddienst van het AMC.

Fans en snacks
Fan Luuk zei doodleuk, waar de spelers bij waren, dat hij er bij deze stand geen vertrouwen meer in had. Hij mag met zijn 6 gescoorde doelpunten uit een dik gewonnen wedstrijd ook best kritisch zijn op zijn moeders team. Moeder Wietske belooft hem een frikadel als zij zou scoren in de tweede helft. Na enkele niet echt geïnspireerde aanmoedigingen – hij  gelooft er gewoon echt niet meer in - gaat hij er vandoor met fan Bob om leukere dingen te doen zoals spelen met het mobieltje van je moeder of toch maar gewoon rennen door de bosjes. Hij vertrouwt ons toe dat hij kipcorn of nee kipnuggets nog lekkerder zou vinden dan frikadel maar het zal niets uitmaken want Wietske zal niet scoren. Fan Dani vindt frikadellen Ajakkie bah en klimt zo zonder hulp over het hek om het in het struikgewas geworpen plastic bekertje op te halen (stukje milieu-educatie). Fan Bocas wil nog wel wat limonade en houdt zijn stuk geknepen bekertje op.

Maar we waren voor het voetbal gekomen
Net toen ik noteerde dat Geuzen het begin van de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij was, scoorde TOS uit een counter de 1-4. Dankzij prachtig combinatiespel van het Geuzenteam weet Joyce de 2-4 te scoren en niet lang daarna zelfs de aansluitingstreffer  3-4 te maken. Bij deze spannende stand weet Geuzen ondanks een mooie kans en ettelijke corners geen gelijkspel af te dwingen en geeft TOS nog de doodssteek: eindstand 3 – 5.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Geuzen had mooie kansen en realiseerde veel corners. TOS was net iets beter georganiseerd.

De derde helft kende een heel breed deelnemersveld. Alle teams die hadden gespeeld zaten lekker op het terras met een drankje en een snack en genoten van de opening van het seizoen.