Stadspas - GeuzenMiddenmeer

Stadspas

Stadspas

Wist u dat de gemeente Amsterdam de sportcontributie vergoedt voor kinderen tot en met 17 jaar met Stadspas?

Veel Amsterdamse kinderen zijn lid van een sportclub. Maar kinderen die het financieel moeilijk hebben thuis, sporten veel minder dan de andere kinderen. Voor deze kinderen kan het Jeugdfonds Sport Amsterdam de contributie betalen. Zoals u waarschijnlijk weet, moet elke aanvraag ingediend worden door een intermediair.

Om het sporten voor kinderen met een Stadspas zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de gemeente Amsterdam in nauwe samenwerking met het Jeugdfonds Sport Amsterdam het afgelopen jaar een pilot gehouden. In deze pilot is het PASS-systeem uitgetest. Met dit systeem kunnen kinderen met een Stadspas hun jaarcontributie rechtstreeks bij een sportaanbieder betalen met hun Stadspas (tot max € 300 per jaar). Zowel sportaanbieders als kinderen c.q. ouders die mee hebben gedaan in de pilot waren tevreden. GeuzenMiddenmeer heeft als sportaanbieder ook deelgenomen aan deze pilot.

Via het aanmeldformulier jeugd kunnen ouders voortaan aangeven om hun kind beschikt over een Stadspas en wordt gevraagd het pasnummer wat op de achterzijde van de Stadspas staat door te geven om de bijdrage te kunnen aanvragen.

 Nog een paar spelregels:

  • Sportkleding of sportschoenen kunnen worden betaald met de Stadspas.
  • Kinderen kunnen één sport kiezen, het is niet mogelijk over te stappen naar een andere sportvereniging.
  • Als de sportcontributie nu betaald wordt door het Jeugdfonds Sport dan maak je eerst die periode af. Daarna kan je ook met de Stadspas sporten.

Voor vragen kun je contact opnemen met de penningmeester.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!