Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslagen

Verslag Walking Football 1 mei 2024

Op de dag van de arbeid kwamen de walking voetballers weer trouw naar het terrein van GeuzenMiddenmeer. Ondanks het feit dat de arbeid voor de meesten al lang verleden tijd is, blaakten zij van werklust. Dick was weer terug van een lang verblijf in Portugal en Peter ging het weer proberen. We misten nogal wat spelers, maar een potje 5 tegen 6 zat er toch nog makkelijk in. Ton had in zijn wijsheid twee teams samengesteld die qua spelinzicht nogal van elkaar verschilden. De thuisploeg, onder leiding van Ton, speelde pressievoetbal omdat zij in overtal waren. Een speler meer kan een hoop schelen. De uitploeg, zonder zichtbare leider,  speelden meer tikkie-tikkievoetbal en hadden de kwaliteit om elkaar makkelijk en intuïtief te vinden. Toch ging het scoren de thuisploeg makkelijker af. Na eerst 2 - 0 voor gestaan te hebben, kwam de uitploeg makkelijk terug tot 2 - 2. De thuisploeg raakte niet in paniek en bleef gebruik maken van de overtalsituatie. Bij de rust stond het 4 - 2.
Het warme weer zorgde er voor dat er veel gedronken werd (water) en de vermoeidheid ging een belangrijke rol spelen in de tweede helft.
Vooral de thuisploeg had last van de warmte, zij speelde immers in het warme thuistenue met lange mouwen. Toch hielden zij dapper stand en wisten keer op keer door verdediging van de tegenstander heen te breken. Zo konden zij uitlopen naar 10 - 5. De scheids lag af en toe onder vuur vanwege in de ogen van sommige spelers dubieuze beslissingen. Na raadpleging van de VAR werd er ook nog een doelpunt van de uitploeg afgekeurd. Maar ook hier geldt: de scheids heeft altijd gelijk, ook al wordt het tegendeel bewezen!
Op het tandvlees werd begonnen aan de extra tijd. De uitploeg was er erg op gebrand de winnende te maken, om zo nog iets goed te maken van de verloren wedstrijd.
Maar helaas; in hun ijver om de winnende te maken werd de verdediging volledig verwaarloosd. De uitploeg wist, na een simpele steekbal, ondergetekende vrij voor de lege goal van de tegenstander te zetten, waarna hij simpel kon scoren.
Moe, maar voldaan profiteerden we van de voetbaldagen voor de jeugd door een bakkie soep en een broodje knakworst mee te mogen eten.
Kees, was weer helemaal in zijn element en stond als een dirigent op de bok de meisjes en jongens die bij de voetbaldagen assisteerden, instructies te geven. Alles liep op rolletjes. Terecht dat hij een lintje heeft gekregen voor zijn verdiensten als vrijwilliger en stuwende kracht bij GeuzenMiddenmeer.
Maar, volgende week weer gewoon voetballen, Kees!

Verslag Walking Football 24 april 2024

Ook vandaag ontvingen we weer een aspirant speler. Een Fransman, die al 35 jaar in Nederland woont en buurman is van ondergetekende.
Bij toeval kwam hij er achter dat Philippe graag voetbal speelt. Hij heeft jaren in het zaalvoetbalteam van Estec in Noordwijk gespeeld.
We kunnen stellen dat het aan enthousiasme niet ontbroken heeft deze ochtend, en qua niveau past hij prima in het team. De komende 3 weken is hij in Frankrijk, maar daarna wil hij graag weer meedoen.
En zo begonnen we deze ochtend met een zeker zwaar gemoed aan de warming up. Zwaar gemoed omdat het weer niet veel goeds voorspelde. Er was regen, wind en zelfs hagel aangekondigd. En, zoals zo vaak,  waren de goden ( of was het toch onze lieve Heer) ons zeer gunstig gestemd. We hebben gespeeld onder een lekker zonnetje, zonder een druppel regen met een windje van weinig betekenis.
De ploegen waren verdeeld door Ton en gepresenteerd door Huib en we speelden 5 tegen 6. Wim was ballenman, Henk en Dick vertoeven nog steeds ergens in een warm en zonnig Portugal. Peter krijgt vandaag de uitslag van zijn hartonderzoek, Ton was afwezig en verder waren Wouter, Klaas niet fit genoeg.
( nog even en we spelen straks, als iedereen er is , 11 tegen 11)
De wedstrijd kende niet echte hoogte of diepte punten, behalve dan dat het scoreverloop gelijk op ging en Johan door een ongelukkig actie met doel en al tegen de vlakte ging, waarbij hij behalve dat hij de doellat in zijn nek kreeg ook verstrikt raakte in het doelnet. Het duurde even voordat we hem bevrijd hadden uit het net en we weer weer verder konden voetballen.
Ook Kees kwam een keer ongelukkig terecht en kreeg een elleboog van een medespeler in zijn nek.  Even ging hij knock-out.
Onze nieuwe speler Philippe kreeg de eer om een strafschop te nemen, die hij helaas jammerlijk miste.
En zo was de eindstand 3 tegen 3. In de extra speeltijd kregen beide  ploegen nog een paar uitgelezen kansen, maar was het Jan de B. die vlak voor het einde van de extra eindtijd scoorde voor de thuisploeg. En zo stapten we blij en voldaan van het veld.
In de kantine wachtte ons een verrassing, aangeboden door Jan de B en Huib:
Een oranje tompoes met het clublabel van hun favoriete club die afgelopen zondag de KNVB beker had gewonnen. Een enkele speler viel hongerig op de tompoes aan maar had niet in de gaten dat het clublabel van plastic was, door Jan eigenhandig uitgeknipt en op de tompoes geplakt. Gelukkig konden we hem net op tijd waarschuwen en kon hij het label nog  uitspugen. Zou toch bijna iemand omgekomen zijn door het toedoen van die club uit Rotterdam….
Maar, nogmaals proficiat en dank voor de heerlijke tompoes.
(door Ben Hoogerdijk)

Verslag Walking Football 17 april 2024

Met een donderslag bij een bewolkte hemel (dat wel) kwam een abrupt einde aan de wedstrijd van deze morgen. Jammer, want het was een enerverend duel en de thuisploeg was net bezig met een inhaalrace. Want na een ruststand van 4 tegen 6 stond het in de 28ste minuut van de tweede helft (we spelen 2 x 30 minuten) 7 tegen 8 toen de donderslag ons noopten naar binnen te gaan. Jammer, want het was een wedstrijd met veel kansen over en weer. In de eerste helft deed zich nog een bijzonder VAR-moment voor. In eerste instantie werd een doelpunt van de thuisploeg, gescoord door Ton Z.  goedgekeurd, maar de VAR corrigeerde de scheids die gedwongen werd het doelpunt  alsnog af te keuren. Het grappige was dat deze correctie de meeste spelers ontging.
We voetbalden eerst 6 tegen 5 ; Peter en Wim waren de ballenjongens van dienst deze ochtend. Dick en Henk zaten gezellig samen tequila te drinken op een Portugees terras en verder waren Wout, Lars en Klaas afwezig.
In de eerste helft had de uitploeg het beste van het spel. Met met vaak mooi combinatievoetbal wisten zij op een ruime voorsprong te komen. Maar de thuisploeg vocht zich in de eerste helft al terug tot 4 - 6. Toen Johan de thuisploeg kwam versterken dreigde de uitploeg overlopen te worden. Ze trokken de stand gelijk, maar door 2 mooie treffers van de uitploeg kwam er dus bij een stand  van 7 - 8 een abrupt einde aan de wedstrijd. Bij de krentenbollen werd gefluisterd dat het beëindigen van de wedstrijd een list was van de uitploeg om de winnende stand veilig te stellen. Maar iedereen was het er over eens dat het veiliger was om bij onweer van het veld te gaan. Uiteindelijk was iedereen wel tevreden met de situatie.
Na de krentenbollen bleven we nog enige tijd in de kantine hangen omdat er een stevige onweersbui met veel regen losbarstte. Ik vermoed dat de mannen die naar Amsterdam-West moesten fietsen het niet droog gehouden hebben.Ook vielen er een aantal stevige onweersklappen. Goed aangekomen, mannen.

10 april 2024
Verslag van de wedstrijddag 10 april. Rond 10 uur druppelden een aantal WF-ers weer het clubhuis binnen. Onder het genot van koffie of chocomelk werden de opstellingen van beide teams door Ton Z bekendgemaakt. Nog ter plekke werd de opstelling aangepast omdat op het laatste moment er nog een aantal afmeldingen binnenkwamen.
Onder een heerlijk voorjaarszonnetje betraden de matadoren het veld. Peter had aangeboden te fluiten. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op, mede door drie schitterende doelpunten van Ton van A. Ruststand 4-3 voor rood. Opvallend was de wijze waarop Ton Z zich over het veld bewoog. Hij straalde rust uit en applaudisseerde voor elk doelpunt van de tegenstander. Andere mindset, zullen we maar zeggen. Mede hierdoor verliep de wedstrijd in een uiterst goede harmonie. Daar kwam nog bij dat van de scheids een soort zenachtige rust uitging. Voor overtredingen hoefde hierdoor zelden te worden gefloten. Peter werd ook wel vergeleken met Bas Nijhuis, wat zijn manier van fluiten betrof.
In de tweede helft werd het witte team overlopen door het rode team. Einduitslag 9-5. De winnende goal werd gemaakt door wit.
De derde helft was zoals te doen gebruikelijk heel gezellig. De krentenbollen met kaas en boter van Johan smaakten weer uitstekend. Graag tot volgende week.
door Huib Klein

21 maart 2024

Dekken! Loop door! Kijk om je heen! Blijf bij die man! Kom terug! Naar voren! Links! Rechts! Ik kan je niet bereiken! Ik sta hier helemaal alleen! Sneller! Geef af! Achter je!……..

We hebben het hier niet over een moderne rap, maar over wat er zoal tijdens een potje walking football op de woensdagochtend naar elkaar wordt geroepen. De verhitte aanwijzingen worden niet altijd op waarde geschat, te meer omdat het nogal eens voorkomt dat een speler tegenstrijdige aanwijzingen krijgt. Dat zorgt er dan weer voor dat de speler net de verkeerde beslissing neemt en de aanval hopeloos vastloopt….
Zo verliep deze voetbalmorgen.
We waren met een record aantal spelers, 16 in totaal. Het veld werd nauwkeurig opgemeten en uitgezet om zo 16 man de ruimte te geven om te voetballen. Ook was Arie van Reeuwijk weer aanwezig. Hij is een oud Geuzenman en Watergraafsmeerder en wilde het wel weer eens proberen.
En zo begonnen we met 16 man aan een enerverende pot voetbal. Enerverend omdat er veel werd gelopen, veel geroepen en veel foute passes werden gegeven, zonder dat er gescoord werd. Oké , er viel in de 8ste minuut een goal voor de uitploeg, maar lang was er weinig reden tot juichen. Sommige spelers waren ontevreden over het getoonde spel en moedigden de medespelers aan met bovengenoemde termen. Veel hielp het allemaal niet, want er werd verder niet meer gescoord voor de rust. Wel werden er een aantal geweldige kansen om zeep geholpen en dat deed de stemming ook al geen goed. Opvallend genoeg had de scheids weinig te doen. Er werden weinig overtredingen begaan en meestal legde men zich wel neer bij zijn beslissingen.
Na rust kwam de uitploeg op 2 - 0, maar niet voordat Wout uit een mooie combinatie de bal loepzuiver op de paal schoot tot ontzetting van zijn medespelers. Toch lukte het de thuisploeg om de stand gelijk te trekken, 2 - 2.  En daarin speelde Wout weer een hoofdrol door wederom een mooie combinatie  nu heel fraai af te ronden. En zo begonnen de ploegen, na de reguliere speeltijd, te jagen op de winnende goal. En dat viel niet mee. Na ruim tien minuten extra speeltijd peilde de scheids de stemming en vroeg of er nog steeds doorgevoetvald moest worden. Gretig als iedereen nog was om toch de winnende te maken, werd er weer verder gespeeld. Er deden zich echter weinig echte kansen voor en dus besloot de scheids na 23 minuten extra tijd de wedstrijd te stoppen, mede ingegeven door het feit dat sommige spelers op hun tandvlees liepen.
En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Dat was nog niet eerder gebeurd. Wout opperde bij het omkleden dat we eigenlijk hadden moeten afsluiten met penalty’s. Drie of vijf voor iedere ploeg en dan kijken wie het zuiverste kan schieten. Dat onthouden we en stellen we in bij een volgend gelijk spel.
Vermoeid werd er, na een warme douche, gretig op de traditionele krentenbollen met kaas aangevallen. En zo waren alle irritaties vergeten en waren we zoals elke week weer dikke voetbalvrienden!

6 maart 2024: Walking Voetbal

Een aantal spelers reed vanmorgen door de mist naar de Meer. Maar eenmaal in de Meer, verdween de mist en werden we verwelkomd door een heerlijke lentezon. En onder die lentezon begon om 10.15 uur de warming up. 13 spelers waren fit genoeg om de strijd aan te gaan. De stemming zat er goed in. Onder de zon verdwenen alle sores en beslommeringen en iedereen had er echt zin in. De teams waren weer samengesteld door Ton Z die ons een primeur voorschotelde. Twee goalgetters, die normaal verdeeld werden over de teams, speelden nu samen in het uitteam. Zouden ze elkaar voor de voeten lopen, elkaar de doelpunten wel gunnen? Het pakte goed uit. Ton van A. scoorde er weer lustig op los en Kees offerde zich op door de goal te bewaken. De thuisploeg scoorde net iets meer dan de uitploeg en bij rust stond het 3 - 1. Na rust kwam de uitploeg sterk terug. En werd het uiteindelijk een nipte overwinning voor de thuisploeg, 6 - 5. Maar de winnende goal werd gemaakt door Ton v A van de thuisploeg. Met Kees stond hij in een kansrijke positie, maar Kees gunde de goal aan Ton v. A. Hij benutte op zijn kenmerkende wijze de opgelegde kans door de bal droog in de goal te tikken. Ook nu ging iedereen weer tevreden van het veld. Niet in de laatste plaats de scheids. Hij had een makkelijke ochtend. Er werd nauwelijks gemopperd en er was weinig commentaar op zijn beslissingen. "Ik vond hem de beste op het veld”, liet één van de spelers zich ontvallen. Ook de scheids zelf vond dat er weinig gedoe was tijdens de wedstrijd en dat alles lekker vlot verliep.
De ziekenboeg begint aardig op te lossen. Lars deed de hele wedstrijd mee, zonder problemen. Wim bleef nog een wedstrijd aan de kant als ballenjongen en ook Johan liet deze wedstrijd nog even aan zich voorbij gaan. Volgende week willen ze proberen weer mee te doen. Dick was ziek en Jan de B. zit op Curaçao, de bofkont.
Al met al een heerlijke voetbalochtend die weer traditionele afgesloten werd met krentenbollen met kaas.

Woensdag
13 maart 2024: Walking Voetbal
Ondanks het feit dat nog niet alle spelers fit of terug van vakantie, waren we toch met een record aantal voetballers deze morgen. En we mochten ook weer een nieuwe speler verwelkomen: Kennith! Hij wilde graag kijken of Walking Football wat voor hem was.  Veel voetbalervaring had hij niet, zoals hij zelf zei, maar het leek hem wel leuk om een beetje te bewegen en sportief bezig te zijn. Vlak voor het begin van de wedstrijd moest hem nog wel gauw de spelregels worden uitgelegd, maar die had hij snel onder de knie.
Zoals gezegd waren we met veel spelers; met Kennith speelden we 8 tegen 7. Dat betekende ook dat we het veld flink groter moesten maken, om te voorkomen dat we elkaar voor de voeten zouden lopen.
De teams waren weer samengesteld door Ton en leken zo op papier wel aan elkaar gewaagd. Het bijzondere daarvan is dat het in de praktijk soms net anders uitpakt. Dat zijn de verborgen krachten van de sport: niet alles laat zich vormen of is maakbaar. Zo kon de thuisploeg, op papier een sterk team, elkaar wat moeilijk vinden en er liepen nogal wat aanvallen stuk op individuele acties. De uitploeg daarentegen had wat meer samenhang en speelde de bal wat gemakkelijker rond. Dat resulteerde in een 1-3 voorsprong bij de rust voor wit (uitploeg).
Naarmate de tweede helft vorderde, ontstond er bij de thuisploeg wat meer irritatie. Soms naar de tegenspelers, maar ook naar de scheids. En dat kwam de kameraadschappelijke verhoudingen binnen het veld niet ten goede. Als objectieve waarnemer kon ondergetekende constateren dat de scheids het meestal wel bij het recht eind had en de wedstrijd goed probeerde te lezen. Maar niet iedereen legde zich zo maar neer bij een beslissing van de scheids.
Gelukkig trad ook wel weer het zelfreinigende vermogen in en werden spelers door ploeggenoten tot de orde geroepen. En zeggen ‘ach, het is maar een spelletje’ veroorzaakt bij sommige spelers een rode waas voor de ogen. Dan is winnen door middel van mooi tik-tak voetbal het belangrijkste doel, ook al moet je daarvoor een tegenstander soms net even met een elleboogje of een te laat ingezette tackle een halt toeroepen.
Maar ach, na afloop van de wedstrijd die overigens met 5 -3 gewonnen werd door de uitploeg, met aan het einde een fabuleus hakballetje van Kees die ook nog de winnende goal betekende, vielen we elkaar weer kameraadschappelijk in de armen en bedankten we elkaar voor de leuke wedstrijd.
Volgende week weer!

Woensdag 21 februari: Walking Voetbal
Of het door het weer kwam, of door de tijd van het jaar, maar de ziekenboeg was weer aardig vol. Peter en Ton v. A. hadden zich op het laatste afgemeld (Ton overigens niet wegens ziekte) en daarnaast waren Johan, Lars en Jan d. B nog niet fit genoeg. Huib zat op een groene berg, maar gelukkig sneeuwde het daarboven en Wouter was aan het vergaderen.
Zo traden we met acht man, plus scheids en enkele toeschouwers aan voor het wekelijkse onderlinge potje. Kees en Wim wilden het, ondanks lichte klachten, wel weer proberen.
Ton Z had de teams weer ingedeeld. De teams waren goed op dreef, want er werd aan beide kanten ruim gescoord en niet van die frommelgoals, maar goals die tot stand kwamen na mooi combinatievoetbal. Bij rust was de stand 7 - 5 en werd er wat gewisseld om te proberen de teams iets meer in evenwicht te brengen.
Na rust liep de score verder op en het mooiste doelpunt wil ik de lezer niet onthouden. Dit kwam tot stand door knap samenspel tussen Zijp en Zijp waarna Zijp scoorde. Applaus was hun deel.
De eindstand was 12 - 9 voor de thuisploeg en de winnende goal werd 1 minuut later gescoord door Ton Z.
Het mooie was dat iedereen zeer tevreden van het veld stapte. We hadden lekker gespeeld en we waren erg tevreden over ons eigen spel. We voelden ons allemaal winnaars. Zelfs de scheids kreeg complimentjes. Zou het toch aan het weer liggen?

Woensdag 14 februari 2024: Walking Voetbal
Het was een sombere woensdagochtend deze 14de februari. Het miezerde en de bomen rond het veld stonden er treurig bij. En toch waren er rond kwart over tien opgewonden geluiden te horen. Twaalf, in voetbaltenue gestoken mannen, betraden enthousiast het veld. Als jonge honden begonnen ze over het veld te draven, onderwijl allerlei vreemde bewegingen makend. Zo zorgen zij er voor dat de somberheid in een keer verdwenen was. Ze mochten weer.
Het maken van de opstelling zorgde de laatste weken voor enige ophef. De samengestelde teams waren nogal eens uit evenwicht. Zo was de uitslag vorige week nog 16 tegen 6.
Ditmaal had Ton Z. de teams weer samengesteld. En zowaar ging de strijd gelijk op. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Na een snel doelpunt van de uitploeg in de 6de minuut duurde het tot de 15de minuut voor de thuisploeg weer gelijk kon maken. Met 1 tegen 1 gingen we de rust in.
Na de rust maakte de thuisploeg snel 2 -1, waarna het in de 23 minuut weer gelijk stond.
Opvallend was dat er na rust slordiger gespeeld werd. De ballen kwamen moeilijk aan en er vielen grote gaten in de verdediging. We konden elkaar moeilijker vinden. Was het vermoeidheid, gebrek aan concentratie of gemakzucht?
Van beide kanten vielen er stevige woorden ter aanmoediging, en om de boel weer op scherp te zetten. Dat hielp enigszins, want na de 2 - 2 werd er weer iets beter gespeeld en maakte de thuisploeg eerst 3 - 2 en werd door hun ook nog de winnende gescoord. Ton v A stond goed opgesteld en kon de bal zonder tegenstand in het doel werken.
Zo kwam er een einde aan een lekker potje voetbal waar iedereen wel tevreden over was. Of de scheids ook tevreden naar huis ging, valt te betwijfelen. Er werd nogal wat commentaar gegeven op zijn fluiten. Geheel onterecht volgens deze geheel onafhankelijke verslaggever. Die vond dat hij de wedstrijd goed aanvoelde en niet voor elk wissewasje hoefde te fluiten.
Tenslotte een blijk van waardering voor de ballenjongens Jan en Kees, die gebroederlijk alle afgedwaalde ballen weer keurig bij de lijn terugbrachten.
En zo eindigde de ochtend die zo somber was begonnen in een opgewekte stemming, zo zelfs dat de bomen om het veld zich weer oprichtten en de regendruppels vrolijk van zich afschudden. We lieten ons de krentenbollen goed smaken.

Nieuwjaarstoernooi 7 januari 2024

Onder een grijze hemel en lichte motregen, met temperaturen net boven nul, verzamelden wij ons op zaterdag 7 januari als Old Stars in de kantine van GeuzenMiddenmeer voor een toernooitje met de veteranen van onze club.
Toen ook de dames gearriveerd waren, vond onder het strenge toezicht van Ton Z. de loting plaats voor het samenstellen van de drie gemengde teams. De volgende dames verdwenen in de koker: Elske, Roos, José, Trix, Petra, Dori, Jac, en Clarie. Daartegenover stonden Cisco, Peter, Wim, Ton v A, Ton Z. Jan de B. En ondergetekende.
Kees Z. stelde zich beschikbaar als scheids.
Na deze handelingen werd het tijd om om te kleden en voor te bereiden op de wedstrijdjes van 2 x 15 minuten. Het eerste potje,  was team 1 tegen team 2, dat glansrijk door team 2 met 4 tegen 1 gewonnen werd. Opvallend was dat met name de dames een groot aandeel hadden in het maken van doelpunten.
Kees floot niet onaardig maar had zichtbaar last van de kou. Dat resulteerde een enkele keer in een onbegrijpelijke beslissing die echter door de spelers zonder mopperen geaccepteerd werd.
Het tweede potje was team 3 tegen de verliezers, team 1. Dat werd een slachtpartij. De mannen konden niet het verschil maken en werden door de tegenstander weggerukt. 1 tegen 4. Dit had veel hoger kunnen uitvallen als niet één van de dames het foelie als een leeuwin stond te verdedigen. In korte tijd werden er 7 corners weggegeven. Het mocht echter niet baten.
De laatste pot ging tussen team 2 en team 3.
Ook nu was team 2 weer te sterk voor de zes mannen en vrouwen van team 3. Moe en koud stond de teller aan het einde op 4 tegen 1 voor team 2. Dat zich officieus tot toernooikampioenen mochten tronen van deze zeer geslaagde middag.

Ben Hoogerdijk

Gelukkig wacht er een lentestop voor de veel geplaagde veteranen

RCZ 45+2 - GeuzenM'meer 45+2

RCZ 45+2 – GeuzenMiddenmeer 45+2 (4-0) 8-0 zaterdag 20 april 2024 door Cees Neering   RCZ heeft in eigen huis GeuzenMiddenmeer 45+2 volledig gedeclasseerd. De Zaandammers maakten uitstekend gebruik van het enorme overwicht op het middenveld en de snelheid van de spitsen. Balletje diep en erachteraan draven, dat kon geen Amsterdammer bijhouden. Verdeeld over beide helften scoorde de t... meer ยป

• 20 april 14:30