tel. 020-6927617

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Taba 45+2 (1-3) 1-5
Zaterdag 6 april 2024

door Cees Neering

De zaterdagmiddag van GeuzenMiddenmeer was een behoorlijk pijnlijke. De Voorlanders werden op eigen veld volledig overklast door een uiterst efficiënt en bewegelijk spelend Taba. De bezoekers, met behoorlijk wat jongeren in hun team, waren niet op techniek, maar vooral op snelheid heer en meester. Al na twee minuten spelen kwamen de tabakkers op voorsprong via een fraai ingekopte corner. Daarna werkten de bezoekers gestaag aan het uitbreiden van de voorsprong. Alleen in de 13e minuut bij een 0-2 achterstand kon topscorer Fred Pasman iets terug doen toen hij diep gestuurd door Ton Cusell de keeper kansloos liet.

Teamspirit

Zoals het een aanvoerder betaamt riep Jeroen van der Meer zijn mannen voor de wedstrijd bijeen om de teamspirit erin te houden. Juist samen voor een doel gaan met wederzijds vertrouwen en respect spreekt hem bij het voetbal zo aan en was ook zijn voornaamste reden voor de overstap van het meer individuele tennis tien jaar geleden. Op verzoek van de sponsoren Poesiat & Kater en Huber-group stelden de mannen zich na de speech op in het doel voor een teamfoto met veel passie gemaakt door Pepijn Kersbergen.

Hulptroepen

Door onderbezetting was niet alleen GeuzenMiddenmeer 45+2, maar ook Taba genoodzaakt hulptroepen in te roepen. Tabakker Martin Dobbelaar vroeg vrijdag nog om uitstel, maar daar wilden de mannen niets van weten. Veel te mooi weer en met de door Jan Steman opgetrommelde versterking uit de 45+1 lag immers een goed resultaat in het verschiet, alleen was daarbij niet op die van Taba gerekend.

De beginopstelling: op doel Jeroen van der Meer, achter Guido Kerkhof, Jan Steman, Wouter van Bergen en Herbert Dorhout, midden: Simon Pen, Ton Cusell, Marcel Scheffer en Pepijn Kersbergen en voor: Fred Pasman en Jeroen de Veldridder.

Lome start

GeuzenMiddenmeer kende wellicht door het plotsklapse warme weer een lome start. Al in de tweede minuut kwam Taba op voorsprong via een fraai ingekopte bal uit een corner. De tabakker spelend met rugnummer 1 toornde hoog boven iedereen uit en kon daardoor ongehinderd koppen. Kort daarop kroop GeuzenMiddenmeer door het oog van de naald toen een tabakker de bal bij de tweede paal naast schoot. Enkele minuten later ging Ton Cusell in de fout bij zijn poging de bal in de ploeg te houden. Zijn ongelukkige terugspeelbal op keeper Jeroen van der Meer werd door de spits van Taba, die als een duveltje uit een doosje opdook, onderschept en in het doel geschoten. Gelukkig maakte de middenvelder zijn fout direct goed met een lange afstand pass op de diepgaande Fred Pasman. De aanvaller zag er wel brood in en onderschepte de bal nog voordat de Taba keeper erbij kon en liep die vervolgens in het doel. De aansluittreffer kwam als geroepen al monterde het de thuisploeg niet echt op. Taba had gewoon meer lopers in de ploeg en aan de handige snelle spits had Wouter van Bergen een flinke kluif. Twee keer bracht Jeroen de Veldridder een teamgenoot in stelling. Fred Pasman schoot de bal in de diepte aangespeeld hard tegen de keeper op en Pepijn Kersbergen naast het doel. Kort voor rust deelde Taba nog een tikkie uit door uit een razendsnelle counter te scoren.

Licht overwicht

Ook in de tweede helft had Taba een licht overwicht en dat werd mede in de hand gewerkt door een uitgestrekt speelveld. Een schot van Jeroen de Veldridder uit een vrije trap, vanwege vasthouden van Fred Pasman, leverde niets op en ook aan de andere kant van het speelveld kon een indraaiende bal uit een vrije trap niet door een tabakker met het hoofd worden binnengekopt. Knap keeperswerk verrichte Ronald Suerink, zijn eerste redding leverde Taba een hoekschop op en met zijn tweede pareerde de doelman katachtig de van korte afstand ingeschoten bal. Een kwartier voor tijd kopte een tabakker de bal uit een corner in het doel en was de strijd gestreden. In de voorlaatste minuut scoorde Taba nogmaals uit een snelle counter.

Mineur

Ondanks het fraaie weer en de vele kannen bier heerste er kort een mineurstemming op het terras. Met de nederlaag was de kans op het verlaten van de laatste plek verkeken en het is nog maar de vraag of dat volgende week bij Vlug & Vaardig wel zal lukken.

Nieuwe aanwas beslist nodig

Met het vertrek van een aantal basisspelers heeft de 45+2 beslist nieuwe aanwas nodig. Frits Brinkman rekende voor dat het om minimaal zes vaste krachten zou gaan, maar liever nog acht. In eigen kring wordt door enkele veteranen al flink geronseld en het aantal van zes zou daarbij beslist gehaald worden. Maandag komt de eerste kandidaat al meetrainen en sollicitanten zijn van harte welkom. Na alle serieuze zaken ging het leven weer verder en werd de nazit met de minuut als vanouds vrolijker.