Privacybeleid

Privacybeleid

Sinds 25 mei 2018 geldt de nieuwe Europese privacywetgeving, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarmee krijgen mensen meer en sterkere privacyrechten. En gelden voor organisaties meer verplichtingen om zorgvuldig met persoonsgegevens om te gaan. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, ziet toe op naleving van de AVG. De AVG heeft de Nederlandse wetgeving op dit gebied vervangen.

Binnen de  Europese Unie (EU) bestonden nog verschillen, met de ingang van de AVG is er 1 privacywet voor de hele EU. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt hiermee niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR). Alle verenigingen, ook sportclubs zoals GeuzenMiddenmeer, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen om actief veel stappen te ondernemen: alles omtrent persoonsgegevens uitzoeken, regelen en vastleggen.

Er zijn vele soorten persoonsgegevens. Voor de hand liggende persoonsgegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats. Maar ook telefoonnummers, e-mailadressen en IP-adressen zijn persoonsgegevens. 

Om te voldoen aan de AVG heeft GeuzenMiddenmeer een privacybeleid opgesteld. In dit privacybeleid willen wij onze leden, websitebezoekers en andere stakeholders duidelijk maken hoe dat wij omgaan met hun (verzamelde) persoonsgegevens, wat wij hiermee doen en waarom.

Bekijk hier het privacybeleid van onze club

Als u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens of GeuzenMiddenmeer wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, dan kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

secretaris@geumid.nl


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!