10 maart 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Het was best aangenaam toeven rond ons eerste veld, helaas geen zonnetje, maar wel een aangename temperatuur. Zelfs kwamen er narcisjes hun opwachting maken op het kunstgrasveld, ze bleken echter van plastic te zijn.

De vorige keer schreef ik, dat het niet slim is om te gaan rusten met een 5 – 0 voorsprong. De spelers van ons tweede hebben die les ter harte genomen en gingen met 2 – 1 de rust in. Met veel mazzel, want de tegenstanders creeerden een paar dotten van kansen, die niet benut werden. De scheids, die overigens goed heeft gefloten, moest een handje helpen door hen een twijfelachtige strafschop toe te kennen.

De duels tussen GM en buurman VVGA zijn vaak opwindend om te zien, een echte derby. Maar niet vandaag. Het leek wel of de buren er niet veel zin in hadden om er een spannende pot van te maken. In de tweede helft probeerde Erwin nog wel een keertje zijn best om de tegenstander te prikkelen met geagiteerd gedrag, maar ook dat hielp niet om het duel meer spanning te geven. Ook de scheids liet dat niet toe, overigens.

Na de 3 – 1 zakte de spanning helemaal weg. Ons vierde doelpunt was een beauty: vrije trap op de linkerhoek van de 16, die in de linker bovenhoek van het doel verdween. Een onnauwkeurigheid in onze verdediging bracht even een pietsje spanning te weeg: 4 – 2. Uiteindelijk bracht een doelpunt uit het “boekje” de eindstand op het scorebord: een counter op rechts, voorzet net bij de achterlijn, Martin hoefde alleen zijn linkerbeen uit te steken: 5 – 2. Op dezelfde manier maakte Juventus woensdag gelijk tegen Tottenham, uit hetzelfde “boekje”.

De vorige keer was ik de enige GM-supporter, maar vandaag waren we bijna voltallig, met Leen en Cor. Wij hadden veel bij te praten, want lange tijd niet gezien.