Datum

24 maart 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Breukelen heeft dankzij een nipte 1-0 zege zich gemeld als medekandidaat voor de derde plek. In het duel met de Amsterdammers was de thuisploeg vrijwel de hele wedstrijd de onderliggende partij. Pas ver in de 2e helft kwam het uit een dood spelmoment en een inschattingsfout van doelman Jeroen van der Meer op voorsprong. Alfred Niehaus verzuimde vlak voor tijd zijn ploeg voor het uitstekende spel te belonen door de bal na een fraaie actie van Jeroen de Roo naast te schieten. Omdat de grond te heet onder de voeten werd kortte de scheidsrechter de wedstrijd met zeker vier minuten in.

Economisch principe

Het poolkoude weer van het duel van een week geleden liet zijn sporen na. Veel kleine en grote blessures en opnieuw een opduikende griep zorgden voor veel afmeldingen, waardoor Henk Prins weer eens mocht opdraven. Gelukkig kwam ausputzer Frits Brinkman terug op zijn afmelding en konden er twaalf deels fitte spelers op het elektronisch wedstrijdformulier worden ingevuld. Dus kwam één van de door professor Heertje gepubliceerde economische principes van pas: “Met beperkte middelen zoveel mogelijk bereiken”.

Roelof Luinge

In een recent interview in huis aan huisblad de Brug vertelde Leen van Netten dat hij bij Wartburgia als leider van het tweede zaterdagelftal de scheidsrechters opvangt. Ook voegde hij eraan toe dat scheidsrechters vaak typische mensen zijn met hun eigen merites waar je rekening mee moet houden. Ton Witteman had net als vorig seizoen aangekondigd dat oud betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge de wedstrijd zou leiden. Voor aanvoerder Frits Brinkman zou daarmee een droom uitkomen, maar opnieuw was Roelof Luinge in geen velden of wegen te bekennen. Dit keer zou hij geveld zijn door de griep en zat er voor Ton Witteman niets anders op dan zelf maar de fluit ter hand te nemen. Voor de aftrap gaf Ton Witteman aan dat er twee keer 45 minuten gespeeld zou worden. Mogelijk had hij een inferieur € 5 horloge op de markt aangeschaft, want zowel de eerste, als de tweede helft kortte hij met enkele minuten in.

Saai

De eerste helft werd een ronduit saaie vertoning van twee ploegen die nauwelijks kansen konden afdwingen. De opening van Breukelen was nog furieus en noopte Wouter van Bergen om aan de noodrem te trekken. Gelukkig zette hij zijn overtreding net buiten het stafschopgebied in. Na de vrije trap beet Wouter van Bergen zich helemaal vast in zijn tegenstander en ontpopte hij zich tot misschien wel de beste speler op het veld. Breukelen toonde weinig creativiteit en wist zich geen raad met de uitstekende verdediging van GeuzenMiddenmeer. De aanvallen van de thuisploeg liepen keer op keer stuk op de ijzersterke verdediging, slechts een enkele keer moest keeper Jeroen van der Meer in actie komen. De bezoekers deden het niet veel beter en als er een kans zich voordeed acteerden de spitsen te gehaast. De mooiste aanval creëerde GeuzenMiddenmeer in de 25e minuut. Ton Cusell veroverde de bal en stuurde André Hop de diepte in. De snelle spits vertrok zeker een meter voor de verdediger met nummer 17 aan de andere kant van het veld, toch vond de grensrechter het nodig zijn vlag op te steken. Op slag van rust dwong GeuzenMiddenmeer een hoekschop af. Het veld bij buiten de cornervlag was enorm sompig en een korte corner leek de beste oplossing. Nog voor de bal voor het doel werd gespeeld blies de scheidsrechter dubieus te vroeg voor rust.

Blessures

Ton Cusell meldde tijdens de pauze dat zijn hamstring op springen stond. Zijn beoogde vervanger Henk Prins had ook een paar onwillige spieren overgehouden aan een spagaat uitgevoerd tijdens een training van twee weken geleden en wilde liever nog niet invallen. Frits Brinkman offerde zijn dijbeenbandage op en met de nodige spierspray kon de geplaagde voorstopper toch verder.

Pech

Jeroen de Roo leek de tweede helft wel vogelvrij verklaard. Als je zag hoe vaak hij geschopt werd en dat zelfs een sliding met twee benen vooruit onbestraft bleef, kon je alleen maar waardering uitbrengen voor zijn enorme doorzettingsvermogen en werklust. Andere veteranen hadden er ongetwijfeld de brui aan gegeven. Misschien dat hij door al die aanslagen op de beslissende momenten net iets tekort kwam, want het lukte hem tot drie keer op rij niet te scoren. De eerste kans kwam na een combinatie met Simon Pen tot stand, waarbij hij diepgaand op de keeper onvoldoende tijd nam en de bal naast schoot. Dat deed hij ook de tweede keer toe hij zelf goed doorzette. De allerbeste kans ontstond uit een dieptebal van Jap Verburg. Jeroen de Roo zette goed door en zag tot zijn teleurstelling dat zijn schot voorlangs het doel over de achterlijn verdween. Guido Kerkhof maakte bij een corner, na wat gebakkelei over en weer, kennis met de elleboog van een tegenstander en kreeg een enorme stoot vol in het gezicht. Enorme pech had Jeroen van der Meer. De onervaren keeper riep bij een corner voor Breukelen “los”, maar mistte de bal volledig. Tot zijn grote ongenoegen en teleurstelling kon de verdediger met nummer 17 de bal daardoor tegen het net koppen. De Amsterdammers lieten de koppen niet hangen en perste er nog een slotoffensief uit. Henk Prins kwam in de ploeg en kreeg als gelegenheid linksbuiten een uitstekende kans. Oneerzuchtig passte hij naar Jap Verburg die hard tegen twee verdedigers opschoot. Nadat Jeroen de Roo twee man had uitgespeeld kreeg Alfred Niehaus met de rug naar de keeper een uitstekende kans. Na de draai richting doel stond het vizier niet meer op scherp en schoot de middenvelder naast.

Broedermoord

Het gezellige zonnige terras nodigde uit voor een lange nazit. Scheidsrechter Ton Witteman toch al onderwerp van gesprek, vanwege zijn partijdig fluiten,  kwam het voorjaarsfeest nog even versjteren door Cees Neering aan te spreken met de mededeling dat als hij volgend seizoen de wedstrijd fluit, hij en zijn ploeg rechtsomkeert maken naar Breukelen. Wim de Hair reageerde furieus en verweet Ton Witteman niet te kunnen relativeren. “Wat bazel je nou, dit is 45+ voetbal, wij staan hier toch ook gezellig met een biertje”. Nog voor Witteman zijn kont had gekeerd vertrok de ploeg gepikeerd huiswaarts. Scheidsrechters met een gebruiksaanwijzing, maar broedermoord gaat wel erg ver.