De tegenstander vond V 45+2 de beste ploeg van de competitie

Datum

21 april 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op een heerlijke lentemiddag heeft GeuzenMiddenmeer dankzij een gestage 4-0 overwinning op Buitenveldert de derde plek heroverd. Vooral het eerste half uur van de wedstrijd speelde de Watergraafsmeerse formatie voetbal van grote klasse. De bal ging, met de nodige precisie, goed heen en weer, waardoor Buitenveldert er nauwelijks aan te pas kwam. In de twintigste minuut kopte Alfred Niehaus de bal hard tegen het net. Gelijkmatig over de wedstrijd werd de score verder uitgebreid tot 4-0 en had Buitenveldert de mazzel dat er enkele goede kansen verprutst werden, waardoor een grote vernedering uitbleef.

Ajax

Mede door het fantastische weer en de bedroevende prestaties van Ajax vermaakten de veteranen zich met het sturen van sensuele en soms schokkende plaatjes. De bedoeling was Jeroen van der Meer een beetje op te vrolijken die, naar eigen zeggen thuis, een beetje treurig met een arm in een mitella, op zijn balkon zou zitten. Niemand kon bevroeden dat hij al huilend aan de keukentafel uitjes zat te snijden. En ter verdere afleiding van het drama begon Mustapha Mouzouni over het aantal punten wat je kunt behalen bij Snooker. De enige die wel had genoten het afgelopen weekeinde was PSV fan Jörgen Rietveld. Zijn statistieken over de prestaties van de Eindhovense club in de afgelopen halve eeuw. werden met het nodige venijn en gehoon gepareerd.

Jeroen de Roo

Met enige vertraging vanwege het uitlopen van het meidenvoetbal kon GeuzenMiddenmeer aftrappen. De Buitenveldertse bezoekers hadden geen zin in een afstraffing en groepeerden zich rond het eigen strafschopgebied. De enige manier om zo een muur te doorbreken is de bal snel rond te laten gaan en proberen via de vleugels de achterlijn te bereiken en vanaf daar de bal voor te geven. Jeroen de Roo deed dat op de rechtervleugel prima en leverde de een na de andere mooie voorzet af. Vaak tevergeefs, omdat de twee spitsen niet de juiste positie kozen, of hem niet bij konden houden. Het eerste gevaar kwam van een matige kopbal van Alfred Niehaus. Ook de actie van Jörgen Rietveld die volgde zag her niet sterk uit. Hij verprutste een grote kans door de bal uit een halve draai zacht in de hoek van het doel te schieten. Een gemakkelijke prooi voor de keeper van Buitenveldert. Kansloos was de doelman op de snoeiharde kopbal van Alfred Niehaus in de 20e minuut van de wedstrijd. Frits Brinkman koos dit keer voor de korte corner variant en liet Jeroen de Roo de bal voorzetten precies op maat voor Alfred Niehaus. Buitenveldert moest na dat doelpunt de verdedigende stelling verlaten en hun voorstopper Kees punterde de bal hard naast het doel. Ronald Suerink wreef hem na “punteren op jouw leeftijd?”. André Hop werd kort daarop in stelling gebracht door opnieuw Jeroen de Roo, te gehaast verdween de bal naast het doel over de achterlijn. Uit een vrije trap, toegekend vanwege duwen halverwege de helft van Buitenveldert, krulde Frits Brinkman de bal op het hoofd van Alfred Niehaus die deze doorkopte naar de vrijstaande Jeroen de Roo. Hij nam de bal in een keer op de pantoffel en liet de keeper kansloos 2-0.

Daarna volgden nog wat onzuivere schoten van Simon Pen, Ton Cusell en Frits Brinkman.

Chaotisch

Wat er in de rust ook afgesproken is hielp niet bij het vervolg van de wedstrijd. Het spel van de thuisclub toonde chaotisch en onverzorgd. Alfred Niehaus had geen idee wie op welke plek stond en wie waarvoor verantwoordelijk was. Buitenveldert kon daardoor wat meer aan aanvallen toekomen al werd het niet echt gevaarlijk. Aan de andere kant was er een goede kans voor Teun Lagas na een fraaie combinatie met Jeroen de Roo. Teun, de man die op alle posities van het veld werd ingezet, schoot de bal hoog over het doel. Jeroen de Roo profiteerde van een enorme blunder van de keeper die de bal te zacht naar een verdediger schoot. Hij onderschepte de bal en schoot deze hard in het doel. Even later stond Jeroen de Roo, spelend mer rugnummer 22, opnieuw aan de basis van een doelpunt. Dit keer bracht hij Jörgen Rietveld in stelling die de bal na een korte actie in de verre hoek schoot. De score had een nog beter aanzien kunnen krijgen als André Hop bij een volgende aanval niet voor eigen gewin was gegaan en de bal had afgegeven aan de vrijstaande Jörgen Rietveld.

Beste ploeg

Ondanks de mindere tweede helft was iedereen na afloop dik tevreden. Paul Koopman van Buitenveldert vond het ondanks de nederlaag een sportieve pot en complimenteerde die nummer 22 met zijn goede spel. “Alfred Niehaus en die nummer 22 (Jeroen de Roo) maken toch echt het verschil en wat mij betreft zijn jullie qua veldspel de beste ploeg in deze competitie”. Genietend van de zon werd ook geconstateerd dat door het gelijkspel van Breukelen tegen Wartburgia (4-4) de derde plek was heroverd en dat GeuzenMiddenmeer samen met Wartburgia de minst gepasseerde verdediging heeft, beide teams 24 doelpunten tegen. Omdat Henk Prins het gat vulde wat de zondagse barmensen hadden laten vallen en doorging met het tappen van kannen bier werd de spreuk op het T-shirt van Mustapha Mouzouni “Half of wat I say is meaning less” meer en meer praktijk. Buitenveldert won de derde helft met stip en kreeg maar geen genoeg van de heerlijke voorjaarszon boven op het terras tot de kantinebaas ze vriendelijk verzocht huiswaarts te keren.