Zondag 1 naar de volgende ronde voor promotie naar 3e klasse

3e klasse/4e klasse 4) Wedstrijd C 3D/4G+H

Datum

3 juni 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Wat een mooi besluit toch van de KNVB om de competitie later te laten beginnen en langer door te laten lopen. Zo kunnen we genieten van mooie wedstrijddagen in juni. En een mooie dag was zondag 3 juni in alle opzichten.  Allereerst was er het heel mooie sportpark van SV Zeist te midden van de bossen en met (h)eerlijk echt gras. En dan was er het fraaie zomerweer, beetje warm maar niet te, zeker niet voor de vele toeschouwers. En bovenal was er die mooie, verdiende overwinning ook al moesten we er wel hééél lang op wachten.

In het programmaboekje speculeerde Zeist op een “ ‘op papier’ niet echt zware klus”. Een typische stukje scorebord analyse want aan de eindstand in onze poule was de gigantisch mooie reeks overwinningen  en de daarbij behorende winning mood van de laatste weken niet direct af te lezen. En op het veld?  Op het veld leek de analyse lang zo gek nog niet, want na luttele minuten stond Zeist op 1-0. Een snelle aanval over links en een moedige reddingspoging van onze keeper Sjoerd ten spijt ging de bal er via de rebound van #9 Dennis van Schuppen alsnog in. Beteuterde gezichten en een technische staf die uitstraalde “ik had het nog zo gezegd….”.

Maar al gauw bewezen onze spelers dat ze weer met het hoofd bij de les waren. Rond de twintigste minuut soleerde Mouad fraai door de Zeister verdediging en kon alleen met een overtreding gestopt worden. Penalty was de enig juiste conclusie die scheidsrechter Dumont kon trekken. Laat dat maar aan Etkin over. Met een cool schot in de linker hoek stond het weer gelijk.

De rest van de eerste helft was ons team met verzorgd opbouwend spel duidelijk de betere ploeg met zo nu en dan een klein kansje maar de echte schotkracht ontbrak. Dat gold ook voor de tweede helft. GMM met overwicht in het begin en Zeist dat langzaam maar zeker weer terrein terug veroverde. De spanning steeg langs de lijn maar ook daarbinnen. Aan beide kanten veel (terechte) gele kaarten en te veel onaangenaamheden over en weer en helaas veel negatieve opmerkingen langs de kant.

Invaller Adel schoot had de vermoeide tegenstanders het mes op de keel kunnen zetten, maar zijn harde schot belandde in het zijnet en enige tijd later gebeurt dan toch wat onze supporters al hardop vreesden: een snelle uitbraak over rechts, een uitgebluste verdediger die de bal onvoldoende kan wegwerken en een intikker die de 2-1 betekende. Het gejuich weerkaatste luid en lang in de Zeister bossen.

Maar het leek wel of ons team deze impuls nodig had om uit hun siësta te komen.  Met nieuw elan werd het overwicht hersteld. Dat leidde tot veel aanvallen en kansjes waarvan er dan een net goed moet vallen. Dat was het geval. Een afgeslagen bal stuiterde op vlak voor de voeten van kanon Etkin die met een lekker wreefschot van 20 meter de keeper en zijn 10 medespelers het nakijken gaf (2-2).

De resterende tijd had ons Zondag-1 team weer duidelijk de overhand en vlak voor tijd waanden we ons al winnaar toen spelmaker Semmy opgekomen vanaf het middenveld vrij voor doel kwam en de hoek voor het uitkiezen had. De paal koos echter voor een verlenging.

De warmte ging zijn tol eisen in de extra minuten. Veel voorgewende blessures, veel drinkpauzes en weinig oogstrelend voetbal. Wel een sterker GeuzenMiddenmeer, maar geen goals. En toen we ons al met penalty’s  hadden verzoend brak Adel de ban. Hij kopte uit een vrije trap van Philipp met een link pisboogje over veteraan-keeper Piet Buijs van de tegenstanders. In de 17e minuut van de tweede verlenging wel te verstaan! Dat het in de 21ste minuut ook nog 2-4 werd door Daan op aangeven van Julian was de slagroom op de taart. Alle rood-zwarter’ s door het dolle heen. Helaas zure room voor de tegenstanders wat bleek uit nare opmerkingen en zelfs een indringer in onze kleedkamer. Hulde aan de Zeister spelers en bestuurders die het hoofd koel hielden en verdere escalatie wisten te voorkomen.

En nu? Met opgeheven hoofd en een mooie reeks overwinningen op zak op naar de volgende ronde. Komende zondag UVV (Vleuten, Parkzichtlaan 201, 3451 GX Utrecht). Slecht een half uurtje rijden vanaf ons eigen sportpark. Dus ga mee en duw ons Zondag-1 naar de 3e klasse. Ze verdienen het.