Zaterdag 2 heeft nu zelfs zin in de bekercompeitie

Datum

15 september 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Twee weken geleden ontmoette GM Zaterdag 2 voor de beker Stormvogels, een welbekende club uit de IJmond. In de eerste helft domineerde de tegenstander, ruststand 0 -2, maar in de tweede helft, na enkele wissels, wist GM de stand gelijk te trekken, 2 - 2. En er had meer in gezeten, maar tevredenheid voerde de boventoon.

Zaterdag 15 september kwam Sint Martinus op ons sportpark op bezoek, ook voor de beker. Ik heb nooit geweten, waar die bekercompetitie in uitmondt, in een finale, denk ik, maar welk profijt krijg je als team, mits je gewonnen hebt? Misschien directe plaatsing in een hogere competitie? Via deze website van voetbalassist kunnen we er ooit achter komen.
Deze zaterdag was ons team op volle kracht, geen blessures, wisselspelers aanwezig en veel animo om te winnen. De kracht van GM ligt vaak op de razendsnelle uitbraken. De grensrechter van Martinus was daarvan op de hoogte, want bij elke uitbraak ging zijn vlag omhoog voor buitenspel. Hij zal best in 50% van de gevallen gelijk gehad hebben, maar om het even die vlag omhoog, neen, dat was niet juist. Jammer genoeg volgde de scheids al zijn vlagvertoon, meer initiatief van zijn kant was op zijn plaats geweest.
Tja, en dan zijn er momenten, dat GM een keurige aanval opzette; in de eerste helft de 1-0 door Benne, de 2-0 door Martin. De Amstelveners wisten voor rust de 2-1 te scoren, wat de Duitser een aansluitingsdoelpuntvoorhetrustsignaal noemt.
In de tweede helft wisselde ons team op drie posities, waardoor de harmonie uit de eerste helft verloren scheen, maar na 15 minuten kwam er weer een typische Zaterdagtweeaanval, met een botsing in het doelgebied, waardoor de bal door Michel, even uit de 16, prachtig in de touwen werd gelobd, 3-1. Zijn dochter kraaide van plezier. Martinus bleef aandringen, onze achterhoede moest alle hands aan dek hebben, en onze doelman tikte de een na andere bal uit het doel. Weer een uitbraak van Zaterdag 2, overtreding in het strafschopgebied, penalty genomen door Michel, 4-1. Om het leed te verzachten kreeg Martinus een omstreden strafschop, 4-2, eindstand.
Prima wedstrijd. Wij vaste supporters zijn benieuwd hoe het team de competitie ingaat. Het belooft veel goeds.

Herman Boeker, redacteur GM web (=mijn debuut op onze nieuwe website)