Onbekend

ASV Arsenal 45+1 – GeuzenMiddenmeer 45+2 (0-0) 0-0
Zaterdag 16 maart 2019

door Cees Neering

Arsenal heeft in de jacht naar de eerste plaats in de 1e klasse B punten verspeeld. GeuzenMiddenmeer hield de nummer twee op de ranglijst onder de rook van het Olympisch stadion op een doelpuntloos gelijkspel. Dat kwam vooral dankzij de ijzersterke verdediging van GeuzenMiddenmeer onder aanvoering van uitblinker Ton Cusell. In het laatste kwartier kropen de bezoekers door het oog van de naald en hield keeper Kees Steeman met twee fraaie reflexen zijn doel schoon.

Mop

Skoda rijder Simon Pen had opnieuw zijn auto uitgeleend en was daardoor veroordeeld tot een rit met de trein. Maar kent u die flauwe mop van de Hagenees die naar Amsterdam ging….. hij ging niet. Rond 14:41 appte Simon dat de trein naar Schiphol niet reed en wenste zijn team verder veel succes. Eerder die ochtend meldde Jelle Cornelisse zich af en werd in allerijl een vervanger geregeld. Ronald Bavelaar uit de veteranen 1 kon daardoor, ondanks de afkeuring van de natuurgrasvelden, toch een balletje trappen en dat deed hij net als in de wedstrijd tegen Breukelen niet onverdienstelijk.

Storm

Opnieuw stormachtig weer aan de Zuidas. Een paar weken terug trapten Jörgen Rietveld en Jeroen van der Meer op de fiets zich het leplazarus, maar nu kozen de heren voor het comfort van de elektrische auto. Jeroen van der Meer: “ik ben nog herstellende van mijn griep en wilde energie overhouden voor deze wedstrijd”. Die energie had hij ook al deels verbruikt door een grote boodschap te doen juist toen zijn chauffeur Jörgen Rietveld en medepassagier Guido Kerkhoff arriveerden. Al append en bellend kregen de mannen geen antwoord en bijna waren ze zonder Jeroen vertrokken.

Geen profijt

Frits Brinkman verloor de toss en dus verzocht de Arsenal aanvoerder van speelhelft te wisselen met het voordeel van de wind in de rug. De ploeg haalde echter totaal geen profijt uit die beslissing en kwam in de hele eerste helft niet verder dan wat ongevaarlijke afzwaaiers. Eigenlijk was Alfred Niehaus met een kopbal vlak voor rust uit een indraaiende corner van Frits Brinkman nog het dichts bij een doelkans. Omdat hij dit keer niet gecoacht werd door zijn maatje Simon Pen verdween de bal ongevaarlijk over de achterlijn.

Sterke start tweede helft

Coach Roel Koelman begreep niet dat Arsenal niet een keer een poging had gewaagd om met een afstandsschot de kleine keeper Kees Steeman op de proef te stellen. Hij gaf tin de rust opdracht om als het maar even kon de bal op goed geluk een hengst te geven. De start van de tweede wedstrijdhelft was hoopvol. Jörgen Rietveld werkte zich langs zijn tegenstander en gaf de bal laag voor op de mee opgekomen Ronald Suerink. De middenvelder wilde te graag en schoot de bal snoeihard over het doel. Kort daarna kreeg André Hop een enorme scoringskans en rond de 65e minuut had de keeper veel moeite met een schot van Ronald Bavelaar. Als een hete aardappel liet hij de bal tussen zijn handschoenen stuiteren om hem uiteindelijk te klemmen. Het laatste kwartier was voor Arsenal. De bezoekers moesten met alle hens aan dek verdedigen om een treffer te voorkomen. Kees Steeman kreeg het maar drukker en drukker en kon een inzet van een net ingevallen veteranen maar net met zijn voet en de paal uit zijn doel werken. In de laatste minuut deed hij het nog eens dunnetje over en voorkwam hij met een reflex een nederlaag.

Mannen van de wedstrijd

Scheidsrechter Ouaali en Ton Cusell werden beiden tot man van de wedstrijd uitgeroepen. De scheidsrechter paste waar mogelijk goed de voordeelregel toe en floot gedecideerd. Ton Cusell werd geprezen om zijn uitmuntende verdedigende acties. Hij gebruikte zijn lichaam en snelheid goed en frustreerde daarmee de aanvallers van Arsenal.