Onbekend

GeuzenMiddenmeer 45+2 – ASV Arsenal 45+1 (0-2) 0-4
Zaterdag 17 november 2018

door Cees Neering

Arsenal heeft de uitwedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer met ruime cijfers gewonnen. Met een nieuwe spelverdeler centraal op het middenveld klopte Arsenal de Watergraafsmeerders met 0-4 en namen daarmee revanche voor de 6-2 nederlaag eerder dit jaar. De strijd om de koppositie lijkt zich door de overwinning toe te spitsen op Arsenal en Breukelen. GeuzenMiddenmeer staat door de nederlaag zesde en met acht verliespunten op een vrijwel kansloze achterstand.

Arsenals kwartiertje

Voor de aftrap zagen de scouts een aantal nieuwe gezichten in het team van Arsenal. Een enkeling was mogelijk ingehuurd voor deze wedstrijd vanwege de vraag bij wie de invaller zijn shirtje kon ophalen. In ieder geval nieuw in het elftal was de middenvelder spelend met rugnummer 3 die een fantastische indruk maakte. Snel, behendig, technisch, coachend en met veel spelinzicht bracht hij zijn team naar een hoger niveau. In de vorige ontmoeting scoorde Arsenal twee doelpunten in het eerste kwartier van de wedstrijd en dat wilde GeuzenMiddenmeer dit keer voorkomen. Dat lukte best aardig en het had niet veel gescheeld of André Hop had namens GeuzenMiddenmeer de score geopend. De aanval begon bij Ton Cusell die Jörgen Rietveld op rechts diep stuurde en een fraaie voorzet afleverde. Het schot van André Hop verdween langs het doel over de achterlijn. Juist toen iedereen dacht dat GeuzenMiddenmeer het Arsenals kwartiertje zonder kleerscheuren zou doorkomen ging het vreselijk mis. Guido kerkhof had niet in de gaten dat de middenvelder met rugnummer 3 in het gat was gedoken wat hij achter zich had laten vallen. Met een fraaie dieptepass werd de snelle middenvelder in stelling gebracht en met een schuin schot passeerde hij interim keeper Marcel de Nes.

Buitenspel

De enige aanval die GeuzenMiddenmeer een doelpunt opleverde werd vanwege buitenspel afgevlagd. De meningen of dat correct was liepen uiteen en vooral doelpuntenmaker Jörgen Rietveld was er van overtuigd dat hij keurig achter zijn man was gebleven. “Het was zo een mooie actie met dat balletje achter mijn been langs dat verdiende echt een doelpunt” vertelde hij na afloop. In de 22e minuut ging de middenvelder met rugnummer 3 zelf maar weer eens diep en liet met een fraai schot keeper Marcel de Nes opnieuw vissen. Het derde doelpunt van Arsenal werd afgevlagd vanwege buitenspel, waardoor beide teams bij een 0-2 stand de rust in gingen.

Kantinedienst?

Mustapha Mouzouni en Henk Prins schrokken toen ze de kantine binnenkwamen. Het 9e zondag elftal had het voor de bardienst lelijk laten afweten, waardoor Karin in haar eentje een behoorlijke meute hongerige en dorstige gasten moest bedienen. Mustapha Mouzouni sprong gelijk bij en Henk Prins deed dat even later nadat hij zijn team van thee had voorzien en zijn voetbaltenue voor zijn dagelijkse kloffie had verruild. Een sympathieke actie, maar door zijn bardienst miste Henk Prins de tweede helft en een eventuele invalbeurt.

Oppermachtig

Na de pauze veranderde er weinig in het spelbeeld. Door de vele wissels kwam Jeroen van der Meer op rechts te spelen en dat deed zijn spel niet veel goeds. Arsenal bleef oppermachtig en nam rond de 55e minuut verder afstand. Dit keer gaf de nummer 3 een assist op zijn teamgenoot met nummer 6 die de bal hard en onhoudbaar tegen het net pegelde. Nog geen twee minuten later volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Een fraaie indraaiende voorzet werd met een even zo fraaie kopbal door Arsenal speler met nummer 14 binnengekopt.

Na dat doelpunt vierde Arsenal de teugels, ging de scherpte uit hun spel en werd het een waardeloos schouwspel zonder noemenswaardige kansen.

Realiteitsbesef

Na afloop was er de nodige wrijving, maar ook een realiteitsbesef. Deze tegenstander was gewoon een maatje te groot voor GeuzenMiddenmeer. Zeker, omdat Arsenal vandaag op vier tot vijf posities betere spelers hadden. Verliezen, al is het niet leuk, hoort er nu eenmaal bij in het voetballeven. Dankzij het fantastische tapwerk van barman Henk Prins kon het team de kater van de nederlaag op gepaste wijze wegdrinken al ging een enkeling ondanks dat toch met een kater huiswaarts.