Grootste overwinning van zaterdag 1 deze eeuw

Datum

20 oktober 2018 15:00

Accommodatie

Onbekend

Het duurde even, voordat de tegenstander onze velden had gevonden, maar het was nog lekker weer en de koffie was prima. Tja, een warming-up zat er voor de Parkstadters niet in en onze jongens waren te opgewarmd. Hoewel Parkstad laag op de ranglijst stond, peperde coach Ferry zijn spelers in: "Onderschat nooit een tegenstander, let nooit op de plaats op de ranglijst!"
De scheids had koud het beginsignaal gegeven of na 2 minuten scoorde Guido de 1 - 0, en 5 minuten later was het Thomas, die de 2 - 0 erin tikte. Parkstad was nu wakker geschud en begon energiek met aanvallen. In hun voorhoede en middenveld speelden enkele zeer goede spelers, maar hun makke was, dat elke gevaarlijke aanval stuitte op de verdedigers en doelman van GeuzenMiddenmeer. In de 20ste minuut was het Erik, die de 3 - 0 maakte. Toen was het hek van de dam en bleven de aanvallen van GM maar komen. Tien minuten voor rust werd de 7 - 0 gescoord. Vlak voor het rustsignaal wist Parkstad te scoren, 7 - 1, maar om deze goal nu te bestempelen tot een aansluitingstreffer ging ons veel te ver.
Toch waren wij benieuwd, hoe Parkstad aan de tweede helft zou beginnen. Wij herinnerden ons een wedstrijd van zaterdag 2 vorig jaar, waarbij voor de rust GM met 6 - 1 voorstond, maar in de tweede helft werd overlopen door de tegenstander, die er in korte tijd 3 inschoot; het werd gelukkig 8 - 5 voor GM. Nee, Parkstad vond het allemaal best, maar bleef wel voetballen en ging zich niet massaal terugtrekken om het aantal tegendoelpunten te beperken. Snel werd  het 8 - 1, 9 - 1 en 10 - 1. Toen ging het spel van GM  wat inzakken, wat coach Ferry niet zinde: "Denk aan de afspraken", riep hij zijn spelers toe meermalen toe. Ik moet toch eens vragen, wat die afspraken waren. Of was het een geheugensteuntje aan seizoen 2007/8, toen Ajax op doelsaldo naast de landstitel greep? Affijn, na de 12-1 moest de keeper van Parkstad geblesseerd het veld verlaten en nam een veldspeler zijn taak over, want geen wissels. Toen lieten de Parkstadters zien, waar zij goed in waren: in de kleine ruimte bij de hoekvlag tikten zij zeer behendig de bal naar elkaar, het kostte onze spelers moeite die af te pakken. Grappig om te zien. De eindstand werd door Erik bepaald op 14 - 1, volgens mij de grootste competitie-overwinning van deze eeuw.
Ferry mag de doelpuntenmakers invullen, ik heb het niet bij kunnen houden.