Onbekend

GeuzenMiddenmeer Zaterdag 1 - SDZ 1   2 - 1 (0 - 1)
Zaterdag 13 april 2019

door  Herman Boeker, webredacteur

Het team van SDZ bestond uit forse, robuuste, maar ook getruucte spelers, dus technisch en tactisch sterk. De frele Geuzenspelers verloren veel duels van de Jerommekes van SDZ. In de eerste helft bepaalde SDZ het spel en GM liep van het kastje naar de muur. In de 30ste minuut was het raak: de 0 - 1 voor SDZ. Ik zat lekker in het zonnetje uit de wind, maar hield mijn hart vast. Vorige week ging Zaterdag 1 de bietenbrug op bij Sloterdijk, zal zich dat herhalen?

Ik weet niet wat coach Ferry in de rust heeft besproken, maar ik raad: Jongens, ga combineren! Die tegenstanders zijn stukken rots en kunnen goed voetballen, maar ze zijn wel gemiddeld 10 jaar ouder, als het niet meer is.
Dus eindelijk zagen wij het geijkte GM-combinatiespel met snelle uitvallen. Lewis scoorde in de 55e minuut de 1 - 1 en tien minuten later Tristan de 2 - 1. SDZ leek rijp voor de sloop, want GM bleef aanvallen. Helaas werden de kansen slordig benut, schoten over en naast. De mannen van SDZ kwamen aan het einde van de tweede helft weer op adem en roken kansen voor tenminste een gelijkspel. Zij scoorden, maar hun doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding van een van hun spelers. Het eindsignaal bracht veel opluchting te weeg, bij de spelers en de supporters.

Zaterdag 1 heeft het kampioenschap nu in eigen hand: als zij de komende 5 wedstrijden winnen, dan kunnen zij feest vieren op het Museumplein. Maar dan moet er wel veel scherper gespeeld gaan worden, kansen benutten en scoren!

Volgende week een zware pot tegen DEVO, ook een titelpretendent. Veel succes!