Onbekend

GeuzenMiddenmeer Zaterdag 1  -  Vlug en Vaardig 1   2 - 1
Zaterdag 19 januari 2019

door Herman Boeker, redacteur GM web

Het was een prachtige zaterdag, blauwe luchten en een zon die toch nog wat warmte uitstraalde naar alle toeschouwers. Ja, er stonden veel mensen langs de lijn, niet alleen van onze club, maar ook van de tegenstander, die eveneens kans maakte op de periodetitel.
Vlug en Vaardig nam meteen het initiatief met het testen van onze verdediging. GeuzenM kan uit de counter vlijmscherpe aanvallen plaatsen, dat weten wij, maar ook de tegenstander. Ondanks het veldoverwicht van V&V was het Boris die in de 15de minuut een voorzet op maat gaf, welke doorgekopt werd door Erik. De keeper was kansloos: 1 - 0.
Zes minuten later bij een nieuwe GeuzenM aanval werd een doorgebroken speler net buiten de zestien onregelementair gestopt, wat een vrije trap opleverde. Dat was het spekkie voor het bekkie voor onze vrijetrappenspecialist Jelle. Tja, je kan de specialist zijn, maar dan moet je het ook nog eens waarmaken. Dat lukt echt niet elke keer. Jelle stelde ons niet teleur: een loeihard en zuiver schot, vanaf een meter of 18, in de bovenhoek. Het duurde echt enkele seconden dat wij doorhadden, dat die zat, net als de tegenstanders: 2 - 0.
Vlug en Vaardig bleef de betere ploeg en lanceerde aanval na aanval. De angst was er, dat zij net voor rust de 2 - 1 zouden gaan scoren, de aansluittreffer, die de teams die achterstaan extra motivatie gaat geven om in de tweede helft de winst te gaan opeisen. Maar nee, bij de rust stond de score nog steeds op 2 - 0.
Dan kwam de tweede helft, super spannend, maar met matig voetbal. V&V kreeg echt genoeg kansen om te scoren, maar deed dat niet. Eigen schuld. Toch vijf minuten voor tijd scoorden zij de 2 - 1. In die laatste minuten verdedigde GeuzenM met alle hens aan dek. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de euforie bij onze spelers groot en terecht. Want om de eerste helft de competitie af te sluiten als beste ploeg geeft veel voldoening en recht op de nacompetitie, indien nodig.

Het was heel druk rondom het veld en in de kantine, plus gezellig. Oude tijden herleefden. Blijf ons team aanmoedigen!