Onbekend

GeuzenMiddenmeer Zaterdag 1 - SV Nieuw West United 1   12 - 0  ( 6 - 0 )
Zaterdag 4 mei 2019

door Herman Boeker, redacteur GM Web

De tegenstander heeft dit seizoen moeite om genoeg spelers op te trommelen voor de zaterdagse wedstrijden, en dat is erg sneu voor de spelers, die er wel altijd zijn, want die willen voetballen. Zo ook vandaag: zij begonnen met 9 spelers, aan het einde van de eerste helft kwam nummer 10. Voor onze jongens van Zaterdag 1 gaf dit de ruimte tot veel combinatievoetbal, ook wel denigrerend tikkie-takkie-voetbal genoemd. Combinatievoetbal vind ik een mooier begrip. De wedstrijd was enkele minuten oud, of Tristan met de kopbal en Boris hadden de stand al op 2 - 0 gebracht. De scheids had wellicht met Nieuw West te doen, want hij floot bijna altijd in het voordeel van hen. Maar dat deerde onze mannen van de Zaterdag 1 niet. In de 20ste minuut weer een kopgoal van Tristan, later Boris vanaf de 16, een mooie schuiver van Chaim en tenslotte weer met het hoofd een goal van Tristan.Ruststand 6 - 0, met een onzuivere hattrick van Tristan, maar zuiver of onzuiver: een hattrick is een hattrick.
Het was trouwens prima weer langs de lijn, het zonnetje scheen, de lucht was bijna blauw en er waren veel GM-supporters.
In de tweede helft begon Nieuw West beter te voetballen, in het team zitten enkele kanjers, die het ons vrij lastig maakten. Gelukkig verkeerde onze doelman in een prima vorm, en weigerde gewoon een tegendoelpunt toe te staan. Pas na 20 minuten wist Stan de 7 - 0 te maken. En toen waren de 8 minuten voor Thomas aangebroken, waarin hij de 8, de 9 en de 10 - 0 maakte: een zuivere hattrick. Nieuw West bleef ondanks de enorme achterstand gewoon voetballen, aasde op tegentreffers, waardoor het spel het aankijken waard bleef.. Tenslotte waren het Rutger en Chaim die de 11 en 12 - 0 maakten.
Door deze uitslag staat Zaterdag 1 weer bovenaan de ranglijst, met een fantastisch doelsaldo: 98 al gescoord! Ik zal diep in het archief van GM moeten gaan duiken, ergens verborgen in de kelders, om een ander zaterdag 1 team tegen te komen, dat zoveel gescoord heeft. En er zijn nog 3 wedstrijden te gaan.....Komende zaterdag tegen rivaal De Meer, thuis om 15.00, altijd lastig!
Neen, geen rekensommetjes gaan maken: de komende 3 wedstrijden moeten gewoon gewonnen worden, gewoon dus.
En kom Zaterdag 1 aanmoedigen, die jongens verdienen het!