Accommodatie

Onbekend

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Rivierwijkers 45+1 (1-0) 3-1

Door Cees Neering

GeuzenMiddenmeer heeft zich zaterdag goed hersteld van de nederlaag een week eerder bij AS’80 (2-1). Het team onder leiding van coach Mustapha Mouzouni zegevierde met 3-1 over Rivierwijkers en dat betekende alweer de tweede thuisoverwinning in competitieverband dit seizoen. Jeroen de Roo opende de score met een gedecideerd ingeschoten strafschop. In de tweede helft krulde André Hop de bal uit een vrije trap over de keeper. De laatste twee doelpunten van zowel Rivierwijkers, als GeuzenMiddenmeer waren om in te lijsten en brachten het niet aanwezige publiek in extase.

Noviteiten
Zowel tegenstander Rivierwijkers, als het spelen zonder publiek waren noviteiten voor de Amsterdammers. De maatregelen van de regering om corona terug te dringen zijn begrijpelijk, maar zorgden rond de velden tijdens de wedstrijdwisselingen voor de nodige chaos. Voetbaltassen langs en in het veld met daarnaast zittend uitgebluste puffende spelers en ook de dug-out zat overvol. Daarmee werd de belangrijkste corona-maatregel ‘anderhalve meter afstand’ met voeten getreden. Bij gebrek aan een fatsoenlijke omkleedruimte lukte het maar moeilijk om de uitgespeelde voetballers buiten de lijnen te krijgen.

Coach
Een gecoacht team telt voor twee. Want er mag dan wel landelijk vaak discussie zijn over de invloed van een coach, bij GeuzenMiddenmeer telt een coach voor twee. Zeker als die van het kaliber Mustapha Mouzouni is. Dankzij zijn ervaring in de Utrechtse competitie, zijn autoriteit, slimmigheid en tactisch vernuft wonnen de veteranen de eerste thuiswedstrijd en ook vandaag was dat niet anders. “Ik startte met de sterkste opstelling, liet begin tweede helft de ‘kwalitatief mindere’ veteranen opdraven en toen het eropaan kwam stond het basisteam weer in het veld”.

Hij had natuurlijk wel de mazzel dat hij vandaag over een fitte Jörgen Rietveld en Jelle Cornelissen kon beschikken. Vorige week toen ook hij vanwege quarantaine absent was, deed Jörgen Rietveld alleen de laatste tien minuten mee en scoorde het enige doelpunt.

Rietveldshow
De eerste helft begon als de week ervoor met een goede mogelijkheid voor Jeroen de Roo al vroeg in de wedstrijd. Voor de rest was het in de aanval vooral de Jörgen Rietveld show. Hij was een aantal keren dicht bij een doelpunt wat begon met een hard schot richting doel. Tussen de bedrijven door werd Simon Pen op weg naar het doel door zijn tegenstander gevloerd net nadat hij het strafschopgebied was ingelopen. Met een geplaatste schuiver liet Jeroen de Roo de keeper vanaf de elf meter stip kansloos. Daarna kopte Jörgen Rietveld de bal uit een corner fenomenaal en snoeihard op de lat. Niet veel later was de hobby hardloper eerder bij de bal dan de keeper en opnieuw dicht bij een doelpunt. Zijn boomerang bal richting verlaten doel kromde net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Miezerregen
Aan het eind van de eerste helft begon het te miezeren en vooral in de tweede helft nam de hoeveelheid neerslag toe. De regen kwam het spel van GeuzenMiddenmeer niet ten goede. Net als in de uitwedstrijd bij AS’80 zag de verdediging er niet solide uit en waren sommige verdedigers al blij als ze de bal al half rakend uit konden schieten. Ook de terugspeelballen op keeper Kees Steeman waren soms ongelukkig. André Hop mocht van zo een 24 meter een vrije trap nemen. De bal zwabberde recht op de keeper af en plofte achter zijn uitgestoken handen in het doel. Rivierwijkers liet zich door die tegenslag niet kisten. Ze voerden de druk op en doelman Kees Steeman werd flink op de proef gesteld. Met een weergaloze snoekduik tikte Steeman een snoeihard afstandsschot met zijn vingertoppen naast zijn doel. Kansloos was hij op de intikker van een van de Rivierwijkers na een fraaie aanval over rechts. Vrijwel direct volgde het antwoord van GeuzenMiddenmeer met dit keer in de hoofdrol de beide Jeroenen, waarbij Jeroen van der Meer na goed doorzetten de bal panklaar legde voor de aanstormende Jeroen de Roo 3-1.

Door het oog van de naald
Ondanks deze tegenslag gaven de Rivierwijkers niet op en ging GeuzenMiddenmeer in de slotfase door het oog van de naald. De Utrechters hadden recht op een penalty toen Teun Lagas de bal bij het uitverdedigen in zijn eigen strafschopgebied op zijn bovenarm kopte en meenam. Teun Lagas eerlijk: “Ik ga dat natuurlijk niet bekennen, maar het was wel zo”. In de voorlaatste minuut deed een Rivierwijker zichzelf en zijn ploeg te kort nadat hij alles en iedereen omspeeld had en zijn kans verprutste. Onzelfzuchtig legde hij de bal breed op niemand, terwijl hij zelf de hoek kon uitkiezen.

De zonen van ongehoorzaamheid
Onder het overdekte gedeelte van de kantine verzamelden de veteranen zich om even bij te komen van de wedstrijd en de natgeregende shirts om te wisselen. Tot genoegen hadden de Rivierwijkers, de Utrechtse zonen van ongehoorzaamheid, een krat bier meegenomen. Ze deelden het goudgele vocht sportief met hun tegenstanders. Het sloot mooi aan bij de kofferbakverkoop waar al eerder binnen de GeuzenMiddenmeer groep over geappt was. En het zou niemand verbazen als er bij de veteranen een nieuwe trend is ingezet. Buiten drinken vanuit de kofferbak van de auto en heeft een beetje moderne auto daar geen klimaatinstallatie voor? Een geselecteerd groepje toog richting Middenweg om daar in de stamkroeg van coach Mustapha Mouzouni na te genieten van de overwinning.