tel. 020-6927617

GeuzenMiddenmeer 45+2 – Wherevogels 45+1 (0-7) 1-7
zaterdag 2 maart 2024

door Cees Neering

GeuzenMiddenmeer heeft afgelopen zaterdag opnieuw een ontluisterende nederlaag geleden. Vooral de eerste helft was Wherevogels veel te sterk en kwam op een 0-7 voorsprong. Met Henk Prins in de ploeg na rust herpakten de Amsterdammers zich, gaven geen kansen meer weg en konden zelfs via een fraaie treffer van Guido Kerkhof de eer redden.

Eigen kracht

Vandaag moest GeuzenMiddenmeer het op eigen kracht doen zonder steun van veteranen uit de twee andere veteranenteams. Vanwege langdurige blessures en ook nog twee afmeldingen van “fitte” spelers bleven er dertien man over, waarvan een deel, liever niet, dan wel niet voluit kon spelen. Op doel Alfred Niehaus, met in de verdediging Guido Kerkhof, Frits Brinkman, Jeroen van der Meer en Wouter van Bergen. Op het middenveld Ton Cusell, Ronald Suerink Simon Pen en Jap Verburg en in de aanval Teun Lagas en Fred Pasman. Bij Wherevogels ontbraken zeven spelers van de 22-man sterke selectie. Wel weer in de ploeg na drie maanden afwezigheid aanvoerder George de Groot.

Wulpsheid

Het zal je maar gebeuren, ben je lekker op surfvakantie en juist op het moment dat je het thuisfront wat foto’s wil sturen van een heerlijk lillende zee, komt precies dan een “monokini babe” met surfplank in beeld. Die onbedoelde wulpsheid de avond voor de wedstrijd zou vroeger een standje, of in het ergste geval schorsing, van de trainer hebben opgeleverd, maar tegenwoordig kom je er makkelijk mee weg. Toch moeten de prikkelende plaatjes verstuurd door Jeroen de Velridder zijn weerslag hebben gehad op de ploeg, want de mannen begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Vooral de eerste tien minuten verkeerden ze in ander sferen en waren ze zeker niet bij de les. Door het spervuur aan door Wherevogels veteranen afgevuurde kanonskogels leek het wel een schietterrein van defensie. Een van de schoten ketste nog af op de lat, maar in de zevende minuut was het wel raak. Babou (Baboucarr) Saho schoot de bal droog, maar onhoudbaar hard vlak langs de linkerpaal in het doel.

Een kans

Terwijl Wherevogels maar door bleef scoren lukte het Fred Pasman slechts een keer om goed door te breken. Zijn indraaiende schot verdween met een curve net voorbij de verste paal over de achterlijn. Als de aanvaller wat meer overzicht had gehad dan had hij de bal beslist gepasst op Frits Brinkman die in een kansrijkere positie stond. De 0-4 achterstand en het gebrek aan inzicht en inzet begon Ton Cusell te irriteren en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Omgekeerd groeide de irritatie over de constante stroom op– en aanmerkingen met de minuut, want iedereen speelde naar fysiek vermogen en was meer gediend bij positieve feedback. Reden voor aanvoerder Jeroen van der Meer om in te grijpen en de kribbebijter met een wissel af te laten koelen op de reservebank. Niet dat het spelbeeld daardoor veranderde, maar er kwam wel meer rust in de ploeg.

Nog voor rust bracht Wherevogels met drie doelpunten de stand op 0-7.

Zuidooster in de rug

De tweede helft kreeg GeuzenMiddenmeer de Zuidooster in de rug en dat zorgde zowaar voor evenwicht tussen de ploegen. Sterker nog met Henk Prins in de verdediging en spelverdeler George de Groot uit de ploeg bij de Purmerenders, creëerde Wherevogels amper nog kansen. Op een vrije trap van de getergde Frits Brinkman halverwege de helft van Wherevogels anticipeerde Guido Kerkhof uitstekend. De stuiterende bal lepelde de middenvelder met een boog over de keeper in het doel. Daarna was er nog een goede kans, dit keer kopte Simon Pen de bal uit een corner van Frits Brinkman maar net naast. Beide ploegen hielden elkaar de rest van de wedstrijd in evenwicht en dat was voor GeuzenMiddenmeer een meer dan verdienstelijk pluspunt.

Absurde parkeertarieven

Thuis de derde helft winnen is met de absurde parkeertarieven van de gemeente Amsterdam geen verdienste. Waar vroeger in de kantine nog even gezellig nagepraat en gedold kon worden met de tegenstander is die al vaak al vertrokken en dit keer op de step naar Marktstad Purmerend. Voor de toch al financieel noodlijdende clubs scheelt dat behoorlijk wat inkomsten.

Diverse onderwerpen en concerten passeerden de revue. Simon Pen werd aangesproken op het feit dat hij al een tijdje geen nummer van “The Who” had gepost en daarna kwam de aantrekkelijkheid van oud tennisster Steffi Graf ter sprake. Echt zo een onderwerp passend bij de week van de lentekriebels. Henk Prins, met de 1-0 in de tweede helft en daardoor de enige matchwinner, kreeg alle lof toebedeeld. De bescheiden verdediger liet het maar over zich heen komen met in zijn achterhoofd dat hij maandag nog flink wat “Tikkies” kon uitdelen.